Over Wim

Werkwijze(r)

In m'n werk staat de uitnodiging centraal "Vertel me je verhaal van herkomst" Het maken van een genogram is het startpunt van het coachingstraject.

Met cliënt, partners of gezin onderzoek ik de verborgen dynamieken in het systeem van herkomst. Langs welke lijnen loopt de liefde? Hoe dient de liefde de patronen? Welke loyaliteit is er? Speelt er schuld? Welke conflicten zijn er?

Antwoord op dergelijke vragen vormt een beeld van het gezin van herkomst. Helderheid in wat er vroeger thuis speelde. De manier hoe iemand hierop gereageerd heeft.

Inzicht hierin biedt perspectief voor nieuw gedrag.

 

Kennis en ervaring

Bij het opleidingsinstituut Phoenix Opleidingen heb ik groepen begeleid (Driejarige opleiding, opleiding Systemisch werken, workshops) en individuele supervisie, relatie- en gezinssupervisie gegeven.

Ik ben lid van de Ethische Commissie van Phoenix. Ik hanteer de gedragscode die geldt voor coaches en trainers.

Sinds 1978 maak ik deel uit van een mannengroep, een plek voor actie, spiegeling en bespiegeling.

 

Opleidingen

- Gecertificeerd burn-out coach bij CSR Centrum o.l.v. Sonja van Zweden

- Opleiding Intuïtieve ontwikkeling, Nijmegen

- Phoenix Opleidingen in Utrecht: 3-jarige opleiding Professionele Communicatie, Systemisch werken, De Maskermaker, TA Master, de Relatie als spiegel, Trainersopleiding, Ambacht van het hart, NLP Master

- Seminars bij Lorenz Wiest, Marianne Franke, Franz Ruppert.

- Mijn beste opleiding is natuurlijk vroeger thuis op de boerderij bij mijn ouders. Hard werken, doorgaan en luisteren naar weer en wind waren terugkerende thema's op het ritme van de seizoenen.

 

Over mezelf

Mijn motivatie voor dit werk is het bij de ander aanwezige potentieel oproepen. Het zelfhelend vermogen stimuleren. Als klankbord dienen voor de twijfels die soms als mist ons leven onzichtbaar kunnen maken.

Ik loop graag een poosje mee op met de ander op zijn reis naar inzicht in zichzelf, bevrijding uit onnodige symbiose en naar groei in autonomie en eigenheid.

 

Anderen over mij

Of je nu met mannen werkt of met vrouwen, hier sta je. Als iemand bij je komt, dan weet ie, voor de helft krijg ik het niet.

 

Deelnemers zien in zijn leiderschap helderheid, natuurlijkheid, eenvoud, humor en aandacht voor ieders eigenheid.

 

Heel erg blij ben ik met je aanvullende opmerkingen. Dankjewel daarvoor. Je benoemt hierin een aantal bewegingen die ik zó herken. Je beschrijft de dynamiek zo helder, respectvol en met de voor jou bekende luchtige noot zo af en toe. Een verademing om te lezen. Ik voel me gezien en het geeft handvatten om verder te werken aan onszelf en daardoor aan onze relatie.

 

Voor contact en informatie:

- E: info[at]cheironcoaching.nl

- Ga naar het Aanmeldingsformulier in de linker kolom

 

Welkom!

 

Wim Wolters

Naar boven