Over Wim

Werkwijze(r)

In m'n werk staat de uitnodiging centraal "Vertel me je verhaal van herkomst" Het maken van een genogram is het startpunt van het coachingstraject.

Met cliënt, partners of gezin onderzoek ik de verborgen dynamieken in het systeem van herkomst. Langs welke lijnen loopt de liefde? Hoe dient de liefde de patronen? Welke loyaliteit is er? Speelt er schuld? Welke conflicten zijn er?

Antwoord op dergelijke vragen vormt een beeld van het gezin van herkomst. Helderheid in wat er vroeger thuis speelde. De manier hoe iemand hierop gereageerd heeft. Inzicht hierin biedt perspectief voor nieuw gedrag.

 

Kennis en ervaring

Bij het opleidingsinstituut Phoenix Opleidingen in Utrecht heb ik tien jaar lang opleidingsgroepen persoonlijke ontwikkeling begeleid (Driejarige opleiding, opleiding Systemisch werken, workshops) en individuele supervisie, relatie- en gezinssupervisie gegeven.

Ik ben lid van de Ethische Commissie van Phoenix. Ik hanteer de gedragscode die geldt voor coaches en trainers.

Sinds 1978 maak ik in Nijmegen deel uit van een mannengroep, een plek voor actie, spiegeling en bespiegeling.

 

Opleidingen

- Gecertificeerd burn-out coach bij CSR Centrum o.l.v. Sonja van Zweden

- Intuïtieve ontwikkeling, Nijmegen

- Phoenix Opleidingen in Utrecht: 3-jarige opleiding Professionele Communicatie, Systemisch werken, De Maskermaker, TA Master, de Relatie als spiegel, Trainersopleiding, Ambacht van het hart, NLP Master

- Lorenz Wiest (Hellinger-Institut Landshut, Duitsland).

- Seminars bij Marianne Francke-Gricksch (Systemische Familientherapie, München, Duitsland), Franz Ruppert. 

 

Mijn eerste en beste opleiding is natuurlijk vroeger thuis op de boerderij bij mijn ouders. Hard werken, doorgaan en luisteren naar weer en wind om dat te doen wat door de boerderij gevraagd wordt. Toewijding aan de natuur, het vee, de gewassen, het land, en buigen voor het thema leven-en-dood, altijd zo alom aanwezig bij levende have. 

 

Over mezelf

Mijn motivatie voor dit werk is het oproepen bij de ander van het aanwezige potentieel. Zichtbaar maken van onderliggende dynamieken. Het stimuleren van zelfhelend vermogen. Als klankbord dienen voor de twijfels die soms als mist ons leven onzichtbaar kunnen maken.

Ik loop graag een poosje met de ander mee op zijn reis naar inzicht in zichzelf, bevrijding uit onnodige symbiose, naar groei in autonomie en eigenheid.

 

Anderen over mij

Of je nu met mannen werkt of met vrouwen, hier sta je. Als iemand bij je komt, dan weet ie, voor de helft krijg ik het niet.

 

Deelnemers zien in zijn leiderschap helderheid, natuurlijkheid, eenvoud, humor en aandacht voor ieders eigenheid.

 

Heel erg blij ben ik met je aanvullende opmerkingen. Dankjewel daarvoor. Je benoemt hierin een aantal bewegingen die ik zó herken. Je beschrijft de dynamiek zo helder, respectvol en met de voor jou bekende luchtige noot zo af en toe. Een verademing om te lezen. Ik voel me gezien en het geeft handvatten om verder te werken aan onszelf en daardoor aan onze relatie.

 

Voor contact en informatie:

- E: info[at]cheironcoaching.nl

- Ga naar het Aanmeldingsformulier in de linker kolom

 

Welkom!

 

Wim Wolters

Naar boven